Muusika selle autori elavas esituses

Kaarel Arb
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümnenda «Mailaulu» värvikas esineja Iiris astub Genialistide klubis üles koos prantsuse lauljatari Cyanniga.
Kümnenda «Mailaulu» värvikas esineja Iiris astub Genialistide klubis üles koos prantsuse lauljatari Cyanniga. Foto: Mailaul

Täna algab Tartus autorilaulufestival «Mailaul», mis kolme päeva jooksul toob meie publiku ett­e lauljate-laulukirjutaja (singer-songwriter) loomingulise traditsiooni kandjad nii Eestist, Soomest kui ka Prantsusmaalt.

Tänavu oma kümnendat sünnipäeva tähistav «Mailaul» on algsest autorifolki tutvustavast kontserdist nüüdseks kasvanud kolmepäevaseks festivaliks, kus peale rahva- ja pärimusmuusikute esinevad ka roki, indie ja popmuusika autorid ning esitajad.

Festivali peakorraldaja Juhani Jaegeri sõnul on ka kümnendal «Mailaulul» jäänud läbivaks jooneks eelkõige esituse ehedus ja vahetus. ««Mailaulu» autorid loovad, sest see on nende elu- ja väljendusviis,» märkis ta. «See on muusika otse autori enese allikatelt, vastandudes kaasaegse muusikatööstuse tiimitoodangule.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles