Chris Holtby: seksuaalvägivald relvakonfliktides

, Ühendkuningriigi suursaadik Eestis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Holtby
Ühendkuningriigi suursaadik Eestis
Chris Holtby Ühendkuningriigi suursaadik Eestis Foto: Margus Ansu

Pahatihti püütakse relvastatud konflikte lahendada ja sõdadest laastatud ühiskondi üles ehitada, ilma et jõutaks sügavamate põhjusteni, mis muudavad lepitamise keeruliseks ning omakorda soodustavad vägivalla kordumist.

Sõjaolukordades aset leidvad vägistamisjuhud ja seksuaalvägivald laiemalt on üks vägivalla kordumise kaalukamaid põhjusi, millest on kuni praeguseni liiga sageli mööda vaadatud.

Märtsis külastas Briti välisminister William Hague Kongo Demokraatlikku Vabariiki, et isiklikult kõneleda nimetatud vägivalla ohvritega. Ministri kõrvu jõudsid muserdavad lood naistest, kelle nende perekond oli endi hulgast nende üleelatud trauma tõttu välja heitnud, purunenud perekondadest ja vägivalla ohvritest, keda oli rünnatud, kui nad hankisid küttematerjali, ning kes seetõttu nakatusid eluohtlikesse haigustesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles