Sotsid: Padari kampaania pole kriisi põhjus

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padari eurovalimiste kodulehe fragment.
Ivari Padari eurovalimiste kodulehe fragment. Foto: www.padar.ee

Sotsiaaldemokraatide peasekretäri Randel Läntsi sõnul hülgas peaminister Andrus Ansip sotsid nende tubliduse tõttu, mitte saamatuse pärast, nagu üritab väita.


«Peaminister Ansip süüdistab Padarit europarlamendi kampaania tegemises riigi rahanduspoliitika juhtimise arvelt. Kindlasti ei saa väita, et rahandusminister või ükskõik milline meie minister jättis riigi unarusse,» ütles Länts.

Tema sõnul sai sotsiaaldemokraatidele saatuslikuks see, et sotsid soovisid seista lihtsa inimese ja õiglase töölepingu seaduse eest, mis parempoolsete erakondade väärtushinnangutega kuidagi kokku ei läinud.

«Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ministrid tegid selgeid ettepanekuid, kuidas suurendada riigi tulusid ja vähendada kulusid. Meie ministrid ja riigikogu fraktsioon tegid hästi tööd ja seetõttu muutusid Reformierakonnale ebamugavaks.»

Läntsi väitel nõuti neilt täiesti teadlikult oma põhimõtetest lahtiütlemist, mida aga sotsid ei olnud valmis tegema. «Meid on parlamenti valinud inimesed, kellel on sotsiaaldemokraatide osas teatud ootused. On piire, millest me kunagi üle ei astu,» rõhutas peasekretär Länts.

Tema väitel sai sotsiaaldemokraatidele saatuslikuks see, et nad soovisid seista lihtsa tööinimese eest ning on seisukohal, et kriisist väljatulemise raskuskese ei pea jääma nende kanda, kes selle põhjuses süüdi pole.

«60 000 töötut, kes ei ole kriisi põhjustes süüdi, ei pea riiki kriisist välja tooma, nagu Ansip seda soovib. Kindlasti ei ole siinkohal lahendus käibemaksu tõus, mis lööb ühiskonna kõige nõrgemate gruppide rahakoti pihta.»

Länts lisas, et sotsiaaldemokraadid näiteks ei heida Reformierakonnale igal sammul ette, et nende kolm ministrit - Rein Lang, Laine Jänes ja Urmas Paet - kandideerivad samuti Euroopa Parlamenti. «Aga eks igaüks süüdistab oma rikutuse tasemel,» märkis peasekretär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles