Rusikalöök tõi viimasesse mängu suure intriigi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keith McLeod (nr 11) on just äsanud Martin Dorbekule (pikali) rusikaga näkku. Olukorda tõttab lahendama kohtunik Tanel Suslov.
Keith McLeod (nr 11) on just äsanud Martin Dorbekule (pikali) rusikaga näkku. Olukorda tõttab lahendama kohtunik Tanel Suslov. Foto: Andres Haabu

«McLeod tuleks esimese lennukiga koju saata!» sõnas Rap­la TYCO korvpallimeeskonna peatreener Indrek Ruut Kalev/Cramo peatreenerist Alar Varrakust möödudes. See polnud nali, Ruudu hääles oli tunda ilmselget ärritust ning sõnades väljendas ta selgelt, et võiks teha ameeriklasest tagamängijale ka füüsilise noomituse. «Nüüd oled küll kõva vend!» hüüdis parajasti ajakirjanikele intervjuud andnud Varrak spordihalli koridori suundunud Ruudule järele.

Sellised kired möllasid pärast Kalevi ja Rapla vahelist Eesti meistriliiga poolfinaalseeria kolmandat kohtumist. Kalev võitis 80:69 ja kindlustas endale pääsu finaali.

Haripunktis olid kired aga neljanda veerandaja keskel. Kalevi mängujuht Keith McLeod kaotas keskväljal Martin Dorbekule palli. Mõlemad mehed kukkusid pikali ja hoidsid pallist tugevalt kinni. Kohtunikud vilistasid pooleks palli, ent siis äsas McLeod Dorbekule rusikaga näkku. Mis endise NBA korvpalluri sellise vägivallani viis, teavad vaid Dorbek ja mängust eemaldatud McLeod. Vähemalt Dorbek kinnitas, et midagi halba ta vastasele ei öelnud ja haiget ka ei teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles