Laupäeval koguneb Tallinnasse rohkelt Ameerika rauda

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
4. mail toimub Tallinnas igakevadine Ameerika päritolu autode kogunemine ja näitus-show.
4. mail toimub Tallinnas igakevadine Ameerika päritolu autode kogunemine ja näitus-show. Foto: promo

Laupäeval, 4. mail toimub Tallinnas igakevadine Ameerika päritolu autode kogunemine ja näitus-show. Autode väljapanekule eelneb läbi kesklinna kulgev tehnikaparaad.

Osalema oodatakse rohkem kui 250 mootorsõiduki ning linnasõidule on oodatud ka kõik muud klassikalised ja omapärased sõidukid, olenemata päritolumaast. Üritusega alustavad Ameerika autod oma suve-hooaega. Hobiautode üritus on kõikidele tasuta.

Autode kolonn alustab liikumist kell 13 Ülemiste keskuse parklast. Sõidukid liiguvad Pirita suunas ning Piritalt tagasi, läbi kesklinna, Saku Suurhalli juurde, kus on kruiisi lõpp-punkt. Autode näitus toimub Saku suurhalli parkla territooriumil kell 15-17. Hooaja avakõnega esineb seal Ameerika Ühendriikide suursaadik Eestis, Jeff Levine.

Üritust korraldab MTÜ Baltic Hot Rod Association (BHRA). Korraldajad loodavad kaasliiklejate mõistvale suhtumisele, kuna paraadi ajal, kell 13-14.30, liikleb kesklinnas tavapärasest enam suurekaliibrilisi sõidukeid.

Lisaks Ameerika autode näitusele annab laupäeval, Saku Suurhalli ees, oma avapaugu Aranis Klaasi Monster Truck Show, Saksamaalt. Monster Truck Show alustab oma suve-tuuri, läbides viie kuu jooksul kõiki Eestimaa suuremaid linnu ja andes ligi 100 etendust.

Tegemist on monsterautode, stuntautode, mootorrataste, traktorite, ATV-de ameerikaliku kaskadöörishowga, mille iga etenduse käigus leiavad oma otsa neli autoromu.

Hobiautode ürituse lisainfo ja ürituse kava leiab siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles