Bussipark on töötute armee saabumiseks valmis

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juunis jääb Tallinnas busse vähemaks.



at/Foto:ANDRES TEISS
Juunis jääb Tallinnas busse vähemaks. at/Foto:ANDRES TEISS Foto: Andres Teiss.

Tallinna Autobussikoondises (TAK) tehti täna viimaseid ettevalmistusi reedel toimuva sotsiaalsete töökohtade tööbörsi läbiviimiseks.


Pärast päeva lõpus toimunud nõupidamist tõdes TAK-i pressiesindaja Sirje Roht, et bussipark on tööletahtjate vastuvõtmiseks valmis. «Kõik soovijad pääsevad sisse, kõikide jaoks jätkub ankeete, vastame kõikidele küsimustele ja selgitame üksikasjalikult nii töölesoovijatele esitatavaid nõudeid kui abistame ankeetide täitmisel. Ka rahvarohkuse pärast pole vaja muret tunda, jõuame tegeleda kõikidega, kes seda vajavad. Meil on suurte massiürituste korraldamise kogemused ja oleme suutelised suuri rahvamasse vastu võtma ja teenindama,» kinnitas Roht.

Alates 1. juunist saavad 60 Tallinna töötut tööd bussisalongide ja lõpp-peatuste koristajatena. Alates septembrist võetakse 540 inimest miinimumpalgaga tööle linnaliinibusside reisisaatjatena. Sotsiaalsetest töökohtadest huvitatud inimestele korraldatakse homme TAK-is samasugune esitlus, nagu toimus nädala algul trammipargis.

«Homseks ongi meie juurde oodatud kõik need tööta jäänud inimesed, kes arvavad, et nad sellistesse ametitesse sobivad. Me võtame nad vastu, selgitame ja näitame kõike. Näitame seda, kuidas käib reisisaatja töö ja kuidas käib bussi koristamine,» ütles Roht. pressiesindaja Sirje Roht.

Kui koristaja ametis ei tohiks midagi väga keerulist olla, siis reisisaatja amet vajab pikemat lahtiseletamist. «Reisisaatja ülesandeks on sõitjate teenindamine. Näiteks ta aitab väikeste lastega emadel ja puudega inimestel bussi siseneda ja väljuda ning aitab istekoha leidmisel. Samuti juhendab ja informeerib sõitjaid, müüb sõidupileteid ja teeb muid asju. Nii et see ametikoht esitab suhteliselt kõrgeid nõudmisi,» nentis Roht.

Ta meenutas ühtlasi, et sotsiaalsetele töökohtadele võivad kandideerida need inimesed, kes on rahvastikuregistri andmetel Tallinna elanikud ja ametlikult töötuks registreeritud. Töökoha taotlejal peab kaasas olema isikut tõendav dokument ja ta peab teadma oma töötu kliendikaardi numbrit. Vanadus- või töövõimetuspensionäre Rohti sõnul tööle ei võeta. Reisisaatjaks kandideerivatelt inimestelt nõutakse ka riigikeele oskust suhtlustasandil

Sotsiaalsele töökohale asujaga sõlmitakse ajutine tööleping, mis kehtib aasta lõpuni. Töötasu on reisisaatjatel 4450 krooni ja koristajatel 4350 krooni kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles