Vanaisa köharohtu apteegist enam ei leia

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopsuarst Tanel Laisaar naasis eelmisel nädalal Kanadas Mont­réalis peetud konverentsilt, kus käis kuulamas südame- ja kopsusiirdamise korüfeesid ning uudistamas, millised on kogemused maailma teistes, kopsusiirdamisega alles alustanud riikides. Tartus on Tanel Laisaare meeskond siiranud kopsud kuuele patsiendile, kõik operatsioonid on õnnestunud.
Kopsuarst Tanel Laisaar naasis eelmisel nädalal Kanadas Mont­réalis peetud konverentsilt, kus käis kuulamas südame- ja kopsusiirdamise korüfeesid ning uudistamas, millised on kogemused maailma teistes, kopsusiirdamisega alles alustanud riikides. Tartus on Tanel Laisaare meeskond siiranud kopsud kuuele patsiendile, kõik operatsioonid on õnnestunud. Foto: Margus Ansu

Rindkerekirurgil ja kopsusiirdajal Tanel Laisaarel on isa Vootele Laisaare pilt kabineti seinal ja vanaisa Erich Laisaare mälestuskonverentsi kava otse laual. Laisaarte suguvõsas on arste kolme põlvkonna jagu.

Isa Vootele Laisaar (1937–1996) oli Tartus hinnatud kopsukirurg, kellega Tanel Laisaarel endalgi on õnnestunud koos töötada. «Mu isa oli hea käega, väga kiire ja efektiivne kirurg, kes on olnud ka minu õpetaja,» ütleb ta.

Vanaisa Erich Laisaarega Tanel Laisaar töös kokku puutunud ei ole. «Vanaisa suri siis, kui ma astusin ülikooli. Usun, et ta jõudis teada saada, et sain ülikooli sisse,» räägib Laisaar isaisast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles