Kõnelustel piiri kulgemist ei käsitleta

Argo Ideon
, poliitika- ja majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Allikas: Postimees

Taasalustatud Eesti-Vene piirikõnelustel pole käsitletud piiri kulgemist ning lähtutakse piirijoonest, mille riigikogu kinnitas 2005. aastal, teatas välisminister Urmas Paet, vastates eile riigikogu liikme Juku-Kalle Raidi kirjalikule küsimusele piirikõneluste kohta.

Moskvas 18. mail 2005 allkirjastatud Eesti-Vene riigipiiri leping ja merealade piiritlemise leping sätestasid piirijoone kulgemise üksikasjalikult. Lepingud koos kaartidega on avaldatud Riigi Teatajas. Venemaa lepet ei ratifitseerinud, kuid see ei tähenda, et piiri kulgemist oleks pidanud hakkama uuesti arutama.

Nüüdsed konsultatsioonid on käinud vaid selle üle, kuidas formuleerida uut lepingut mõlemale poolele vastuvõetavalt nii, et Eesti ei tunneks end puudutatuna õigusliku järjepidevuse küsimuses, ning Venemaa saaks samas kinnituse, et Eestil pole naabri suhtes territoriaalseid pretensioone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles