Keskerakond võib Kiviõli linnapea umbusaldaja parteist välja visata

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Kiviõlile.
Vaade Kiviõlile. Foto: Raigo Pajula.

Keskerakondlasest Kiviõli linnapea Dmitri Dmitrijevi umbusaldamise poolt hääletanud Keskerakonna liige Anatoli Zõbin võidakse selle eest parteist välja visata.


Keskerakonna Kiviõli osakonna juhatus on Anatoli Zõbini väljaheitmist parteist kaalunud ka varem. Osakonna juhatuse liikme Dmitri Dmitrijevi sõnul oli keskerakondlasest linnapea vastu umbusalduse avaldamine viimane piisk karikasse, kirjutas Põhjarannik.

«Meile ei ole vaja inimest, kes ei seisa meie seisukohtade ega ka linna huvide eest,» tunnistas Dmitrijev, et Zõbin on tuliseid süsi oma pea kohale kogunud juba pikka aega. «Ta on esinenud imelike avaldustega ning hääletamisel samuti käitunud arusaamatult,» selgitas ta.

Juhul kui Zõbini väljaheitmine Kiviõli osakonna juhatuses läbi läheb, peavad selle kinnitama veel piirkonna juhatus ja keskjuhatus.

Zõbini erakonnast väljaheitmisega Keskerakonna positsioon volikogus ei halvene, kuna ekslinnapea naaseb volikogusse. Dmitrijevi tagasitulekuga langeb volikogust välja nende nimekirjas volikogusse pääsenud Vladimir Kruzman, kellel on võimalik volikogusse kohe naasta raskelt haige Nikolai Fedorovitši asendajana.

Dmitrijev ei välista, et Keskerakond teeb hoopis sellise vangerduse, et üks kahest Kruzmanist nimekirjas eespool olevast inimesest, kes praegu kuuluvad linnavalitsuse koosseisu, loobub sealsest kohast ning naaseb hoopis volikogusse. «Meil on vaja inimesi, kes teevad mõistlikke otsuseid ning seisavad linna heaolu eest,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles