Kopteripilootide koolitus läheb maksma üle 13 miljoni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve lennusalga kopter Agusta-Westland 139.
Piirivalve lennusalga kopter Agusta-Westland 139. Foto: Piirivalveamet

Piirivalve sõlmis kopteritootja Agusta Westlandiga raamlepingu kopterpilootide koolitamiseks, mis nelja aasta jooksul läheb kokku maksma 13,5 miljonit krooni.


Piirivalveameti pressiesindaja Kaisa Pungas ütles BNSile, et piirivalve sõlmis Agusta Westlandiga aprilli lõpus raamlepingu neljaks aastaks, mille alusel pakub firma piirivalve lennusalgale pilootide koolitust, simulaatortreeningut, tehnikute ja avioonikute koolitust vastavalt lennusalga arengukavale ja koolitusplaanile.

Riigihanke aruande kohaselt läheb pilootide koolitamine nelja aasta jooksul maksma 13,5 miljonit krooni.

Pungas märkis, et tegemist oli väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetlusega. Tema sõnul oli otstarbekas osta kogu koolitus Agusta Westlandilt, kuna ainult neil on piirivalves kasutusel oleva helikopteri AW139 simulaator.

Lennundusnõuete kohaselt on simulaatorikoolitus pilootidele kohustuslik ning tuleb läbida vähemalt üks kord aastas. Koolitus kestab kokku umbes viis tundi, mille jooksul matkitakse ootamatuid olukordi ja erinevaid tigimusi, näiteks väga halbu ilmaolusid.

Piirivalve lennusalgal on kaks Agusta Westland 139 tüüpi kopterit ning kavas on osta ka kolmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles