Koit Pikaro: Seppik on edutanud keskpäraseid uurijaid

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koit Pikaro.
Koit Pikaro. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Politseiprefekt Aivar Otsalti juhtum kütab jätkuvalt kirgi - ekspolitseinik ja keskerakondlane Koit Pikaro leiab, et tema erakonnakaaslane Ain Seppik on uurimisameti peadirektorina vastutustundetult edutanud keskpäraseid uurijaid. Otsalt olevat olnud lausa alla keskmise uurija.

«See, et ta on uurijaid niimoodi edutanud, ei ole ainult südametunnistuse asi. Praktika on näidanud seda, et inimene võis olla isegi keskmine uurija - Otsalt oli isegi alla keskmise uurija. Aga keskmistest uurijatest ei saa politseijuhte,» rääkis Pikaro Reporter.ee'le.

Seppiku sõnul kuulus uurijate edutamine tema ametikohustuste hulka.

«Ma olin uurimisameti peadirektor ja eks ma võtsin ju kõik tööle kes tollal, 1990. aastate alguses uurimisse tulid,» ütles Seppik. «Aivar Otsalt töötas korralikult ja mitmeid aastaid. Neid inimesi, keda ma olen tööle võtnud, on päris palju.»

Pikaro arvates valitsevad Eestit onupojapoliitikud. Seppik aga soovitab Pikarot mitte ülemäära tõsiselt võtta.

«Koit Pikaro räägib harva inimeste kohta hästi ja see on tema probleem,» märkis Seppik. «Koidul on neid probleeme. Koit Pikaro tuleb ka välja kannatada, lihtsalt on selliseid inimesi ühiskonnas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles