Emigrantide kirevad lood

Kaarel Arb
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese saate üks peategelane Lilia on leidnud endale ja oma perele uue kodu Lõuna-Rootsi maalilises külakeses.
Esimese saate üks peategelane Lilia on leidnud endale ja oma perele uue kodu Lõuna-Rootsi maalilises külakeses. Foto: Kanal 2 / kaader avasaatest

Eeloleval esmaspäeval jõuab Kanal 2 ekraanile värske dokumentaalsari «Lahkujad», mis tõstab fookusesse inimesed ja pered, kes on Eestist lahkunud ega plaani siia lähiajal või siis üldse mitte kunagi tagasi pöörduda.

Viimaste aastatega on Eestist lahkunud rekordarv inimesi, kes ei lähe ajutiselt välismaale tööle või õppima, vaid näevadki oma tulevikku helgemana just kodumaalt kaugemal. Eelmisel aastal lahkus Eestist rohkem kui 10 000 inimest, mis on üle 4500 võrra enam kui aasta varem, ja see tendents raugemise ilminguid ei näita.

Uus, esimesel hooajal nelja osaga eetrisse jõudev dokumentaalsari «Lahkujad» uuribki, millised lood on nende minemiste taga, mis sunnib inimesi kodumaalt lahkuma ning kas välismaal elamine on nad õnnelikumaks teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles