Endine abimeer juhib sihtasutust

Irina Tokareva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sihtasutuse Narva Linna Arendus nõukogusse kuuluv keskerakondlasest linnapea Tarmo Tammiste (vasakul) on korduvalt öelnud, et usaldab Sofja Homjakovat.
Sihtasutuse Narva Linna Arendus nõukogusse kuuluv keskerakondlasest linnapea Tarmo Tammiste (vasakul) on korduvalt öelnud, et usaldab Sofja Homjakovat. Foto: Irina Tokareva

Möödunud nädalal pöördus Narva linnavolikogu opositsiooniline fraktsioon Kindlus keskerakondlasest linnapea Tarmo Tammiste poole nõudmisega vabastada töölt SA Narva Linna Arendus juhataja Sofja Homjakova, viidates asjaolule, et seaduse kohaselt ei või kohaliku omavalitsuse organisatsioone ja linna loodud sihtasutusi juhtida inimesed, keda on karistatud ametialaste, varavastaste või majanduskuritegude eest.

Homjakova määrati sihtasutust juhtima tänavu 28. jaanuaril. Viru ringkonnakohus mõistis ta 2011. aastal süüdi alluvale surve avaldamises eesmärgiga võtta väärteo kordasaatmise käigus vastu teadlikult ebaseaduslikke otsuseid. Kohtuotsus jõustus 16. märtsil 2011.

Opositsiooni põhjendused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles