Eesti lõpetab piraaditõrje

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atalantal osalev Soome laevakaitsja Somaalia rannikut uudistamas.
Atalantal osalev Soome laevakaitsja Somaalia rannikut uudistamas. Foto: EUFOR Atalanta

Koos paari nädala pärast Somaa­lia rannikuvetes käivalt ELi piraaditõrjeoperatsioonilt Atalanta ja tuleval kuul Vahemerel käivalt NATO terrorismivastaselt missioonilt Active Endeavor tagasi jõudvate laevakaitsemeeskondadega jõuab lõpule Eesti mereväest selliste üksuste läkitamise ajajärk.

«Operatsiooni iseloom on seal muutunud,» põhjendas mereväe staabiülem kaptenleitnant Jüri Saska eestlaste Atalantalt lahkumist.

«Laevakaitsemeeskondadega panustamisel on suured sõjalaevad nende jaoks sisuliselt nagu lootsikaatri staatuses ehk siis transpordivad laevakaitsjaid eskorditavate laevade peale ja sõidavad neil järel,» selgitas Saska. Nüüd otsustati ühe konkreetse sõjalaevaga seotud meeskondadest loobuda, et need alused saaksid suurema vabaduse tegeleda oma põhiülesande ehk valvatavatel aladel patrullimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles