Eelviimane Estcoy jalaväekompanii sõitis Afganistani

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estcoy-15
Estcoy-15 Foto: Endel Apsalon

Laupäeva pärastlõunal asus Afganistani poole teele järjekordne Eesti jalaväekompanii Estcoy-16, mis jääb eelviimaseks sinna suunduvaks üksuseks, sest umbes aasta pärast toob Eesti oma väed Afganistanist välja.

Täpsed ülesanded, mida Eesti kaitseväelased Afganistanis täpselt täitma hakkavad, selguvad pühapäeval, kui juba kohal ollakse, aga tõenäoliselt jääb kompanii tegutsema kiirreageerimisüksusena, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Eesti kontingendi ülem Afganistanis major Arno Kruusmann ütles, et jalaväeompanii läheb täitma riigi poolt võetud liitlaskohustust. «Meil on võibolla natukene lihtsam tänu sellele, et varasemad missioonid on teinud väga tublit tööd seal,» sõnas ta.

Kapten Arvo Jõesalu sõnul moodustab Estcoy-16 tuumiku Scoutspataljoni lahingutoetuskompanii, kes on juba pikalt koos teeninud ja tunnevad üksteist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles