Professor: teehoiu süsteemi parandaks teede inventuur

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinna Tehnikakõrgkooli rajatiste õppetooli juhataja Priit Willbachi sõnul aitaks teedevõrgu rahastamise vajadused paika panna majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi tellitud teehoiu inventuur ja teede register.

Willbachi sõnul kuluks Eesti teede täieliku rekonstrueerimise peale umbes miljard eurot ja selle töö saaks tehtud kuni kümne aastaga, vahendab ERR Uudised.

Tema väitel pole aga riik ja kohalikud omavalitsused teinud midagi selleks, et oma teehoiu vajadust täpsemalt formuleerida ning asjaga peab Willbachi hinnangul algust tegema majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, kes peaks koostama teehoiu inventuuri ja registrid teedevõrgu remondivajadustest.

«Tuleb rahulikult maha istuda, luua mingi kindel süsteem, mingi eesmärk ja saab korda,» lausus Willbach, kelle sõnul oleks läbi selle võimalik hinnata, palju Eestis teehoiu jaoks raha tarvis on – praegu ei tea me mõnedel teedel ei laiust, pikkust ega ka materjali, väitis ta.

Willbachi hinnangul võtaks sellise süsteemi loomine aega 2-3 aastat ning ta ütles, et ministeerium ise ei peagi uuringuid läbi viima, vaid teenust saab sisse osta, kasutades kõrgkoole ja erinevaid eksperte, kusjuures Tallinna tehnikakõrgkool oleks valmis selle töö enda peale võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles