Uued peenrad õitsevad suvi läbi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese kursuse maastikuarhitektuuritudengid said mullu sügisel turuhoone ja Võidu silla juures käed mullaseks teha. Nüüd võivad nad oma tööd nautida.
Esimese kursuse maastikuarhitektuuritudengid said mullu sügisel turuhoone ja Võidu silla juures käed mullaseks teha. Nüüd võivad nad oma tööd nautida. Foto: Kristjan Teedema

Maastikuarhitektuuritudengite koostöö Tartu linnaga piirdus seni pigem plaanidega paberil, kuid mullu sügisel tegid noored ka käed mullaseks ja tulemusi saab Emajõe ääres näha juba praegu.

Möödunud nädalal oli täies õiteilus kaks ringikujulist krookusepeenart turuhoone ja Võidu silla vahelisel alal. Kohe-kohe puhkeb õide veelgi suurem ports lilli turuhoonest Kaarsilla suunas ümber vana remmelga kaevatud peenras.

«Sibullilli me tänavu Rüütli tänava tünnidesse ja Barclay platsi vaasidesse ei pane,» rääkis Tartu linna arborist Kaire Zimmer. «Sealt kisti need kohe pärast istutamist välja.» Nüüd püütakse linlastele lilleilu pakkuda peenardes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles