Keskerakondliku pealinna toitumisahel

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakondlaste positsioonid Tallinna äriühingute nõukogudes.
Keskerakondlaste positsioonid Tallinna äriühingute nõukogudes. Illustratsioon: Pm

Tallinna linnavolikogu saadikutest rohkem kui kaks kolmandikku on asendusliikmed, lõviosa Keskerakonna saadikurühma kuulujatest on suunatud tasuvatesse lisaametitesse.

Ülekaalukas valimisvõit pealinnas on andnud Keskerakonnale võimaluse luua volikogu liikmetest omanäoline toitumisahel, mille peamiseks ühenduslüliks ehk tööülesandeks on lojaalsus. Iseseisev mõtlemine pole praktiline, pigem ohtlik, sest võib võtta senise elustiili, võib viia tagaritta järgmiste valimiste nimekirjakonkurentsis.

Volikogu liikme kuutasu on pool eelmise aasta ametlikku keskmist palka ehk umbes 400 eurot. Kokku tullakse istungiteks kaks korda kuus, ning 400 eurot ei ole just ülearu palju, et kindlustada hääletuskindlus ja lojaalsus. Seepärast saab Keskerakonna fraktsiooni liikmetest kaugelt üle poole, pea 30 inimest, aastas tuhandeid eurosid lisatulu pealinna sihtasutustest ja ettevõtetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles