Tallinna volikogu esimees: ainuvõimul on häid ja halbu külgi

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Vitsut
Toomas Vitsut Foto: Liis Treimann

Toomas Vitsut, olete Tallinna linnavolikogu juhtinud nüüdseks järjepanu kaheksa aastat, kokku kolmes volikogu koosseisus. Kuidas teile näib volikogu töökultuur ühe partei ainuvõimu all?

Igal asjal on alati kaks külge – hea ja halb. Ma ei hakka rääkima sellest, et Keskerakond on ainuvõimul ja sel on omad negatiivsed pooled. Mina rõhuksin positiivsetele pooltele, ehk kui keegi on saanud nii pikalt ja stabiilselt linna valitseda, siis oleme saanud need plaanid, need lubadused, mis valijatele on antud, ka teoks teha.

Alati seab raha omad piirid, aga teisest küljest – kui koalitsioonis on palju partnereid, siis paljud asjad takerduvad ka vaidlustesse partneritega. Kas või tasuta transport: kui linnas oleks koalitsioon, siis sellist radikaalset muutust ühistranspordis poleks nii lihtsalt sündinud. Kui üldse oleks sündinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles