Kesknoored ähvardavad üliõpilaste kaitseks meeleavaldustega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna noortekogu liikmed meeleavalduseks valmistumas.
Keskerakonna noortekogu liikmed meeleavalduseks valmistumas. Foto: Margus Ansu

Keskerakonna Noortekogu esimehe Tiit Teriku hinnangul on valitsuse järjekordne kärpekava enneolematult üliõpilaste vaenulik ning riigi tuleviku seisukohalt täiesti lubamatu.

«Keskerakonna Noortekogu ei nõustu mitte mingil juhul Reformierakonna ja IRLi plaaniga vähendada õppetoetusi ja koolitustellimusi ning peatada lapsevanemate õppelaenude hüvitamine,» teatas Terik.

«Juhul, kui Ansipi valitsus oma tudengivaenulikest plaanidest ei loobu, kavatseb Keskerakonna Noortekogu sarnaselt Eesti Ametiühingute Keskliiduga korraldada valitsusevastase meeleavalduse ning kutsub üles kõiki noorteorganisatsioone sellega ühinema,» lisas Terik.

Keskerakonna Noortekogu esindus kohtub järgmisel nädalal Eesti Üliõpilaskondade Liidu juhtkonnaga ning arutab tulevasi samme ja koostöövõimalusi tudengite huvide kaitsel. Samalaadsed kohtumised on plaanis ka paljude teiste poliitiliste ja apoliitiliste noorteühendustega.

«Üliõpilased on niigi majanduslikult äärmiselt raskes olukorras, kuna kõrgete õppemaksude ja elamiskulude tõttu peavad tudengid kas õppelaenu võtma, tööle minema või mis kõige tõenäolisem - mõlemat korraga tegema. Praegustel majanduslikult rasketel aegadel pole aga ülikooli kõrvalt töö leidmine enam sugugi nii kerge ja seetõttu on riigipoolsed toetused hädavajalikud,» lisas Keskerakonna Noortekogu Akadeemilise Ühenduse esimees Silver Kuusik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles