Rannarahva muuseum Viimsis kutsub sisustama nõukaaegset suvilat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvila.
Suvila. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tänavu 27. juuliks pannakse Viimsi Rannarahva Muuseumisse püsti nõukaaegne suvila koos lugude ning sisustusega, mis on osa näitusest «Puhkusepakett minevikku». Suvila sisustamisel oodatakse kaasa lööma kõiki, kel on laenuks anda põnevaid ajastutruid esemeid või pakkuda mõni hea plaan, kuidas suvila veel originaalsem välja näeks.

«Tahame luua täiusliku nõukogudeaegse suvemaja – selleks aga vajame kõigi kaaskodanike abi, kel on endal olnud või on äkki praegugi taoline suvila olemas ning kes raatsiks ka meile oma nostalgilist ja väärtuslikku kraami laenuks anda, » sõnas muuseumi juhataja Riina Aasma. «Lambid, suvitustoolid, suveniirid, aiatööriistad, mänguasjad, suvised rõivad – kõik kõlbab!»

«Erilise huviga ootame nutikate meistrimeeste leiutisi, mis on kokku pandud käepärastest vahenditest. Kui keegi on teinud defitsiidi ajastul alternatiivse aiatöökäru, grilli või midagi muud põnevat, siis võtame need leiutised avasüli vastu,» lisas Aasma. Kõiki laenajaid ja annetajaid premeerib muuseum kutsega suurejoonelisele suvitushooaja avapeole.

Infot oodatakse 31. maiks meiliaadressil teadus@rannarahvamuuseum.ee või telefonil 6066941. Kui ese on liiga suur või ei raatsi seda laenata, võib saata ka foto ja loo. Rannarahva Muuseumi suvilaehitusele saab kaasa aidata ka nii, kui saata joonis või foto sellest, milline peaks olema üks kooperatiivsuvila tüüpprojekt või kuidas seda uhkemaks ehitada.

 Etalonsuvila koos lugude ja sisustusega on avatud külalistele uudistamiseks kuni 31.oktoobrini.
Suvila kerkimist ja täiustumist saab jälgida koduleheküljel
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles