Toomas Lepp ei tea, kui palju ta Tallinnalt raha saab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Lepp.
Toomas Lepp. Foto: Liis Treimann

Pankrotti läinud Kalev Meedia endisele peaprodutsendile Toomas Lepale kuuluv firma OÜ Videomeedia on Tallinna linnale tootnud kaks filmi ja teeb iganädalast saadet «Pealinnapilt». Samas ei oska või ei taha Lepp öelda, kui palju ta selle eest linnalt raha saab. Enda sõnul tegeleb ta loomingu, mitte rahadega.


Niipalju Lepp siiski ütles, et 1. maist igal esmaspäeval temale kuuluval kanalil TV14 eetrisse mineva saate Pealinnapilt eest saab ta Tallinnalt natuke rohkem kui 40 000 krooni. See tähendab, et aasta lõpuni laekub Videomeedia arvele ligi poolteist miljonit krooni.

Lepa sõnul on Mati Kirotari tehtud «Pealinnapilt» hästi tehtud saade, mis kajastab Tallinna elu mitmekülgselt. Niisugust saadet ei peaks häbenema ükski telekanal.

«Niipalju võin öelda, et see saade on tunduvalt odavam kui linna Kanal 2-lt ostetud saade,» ütles Lepp.

Väidetavalt on Lepp rääkinud ka seda, et tal ei olegi rohkem vaja kui 200 000 krooni kuus. Ülejäänud kulud katab omavalitsustelt mitmesuguste tellimustööde eest saadav raha.

Tallinnale kahe filmi ja iganädalase saate plussiks pidas Lepp seda, et niimoodi loob ta täiendavaid töökohti.

«Inimesed, kes on nende asjade tegemisega hõivatud, saavad ju tööd,» kinnitas ta. «Teiseks saab ühiskond teada sellest, mis Tallinnas toimub. Seega on tegemist täiesti normaalse televisiooniga.»

Lepp selgitas, et Tallinna päeva jäädvustamise tellis temalt tõesti linn. Balti keti 20. aastapäevast dokumentaalfilmi tegemise õiguse sai Videomeedia aga endale vastava ideekonkursi võitmisega. Seega on tegemist kahe täiesti erineva asjaga.

Balti ketist filmi tegemiseks valiti Lepa sõnul just teda ilmselt sellepärast, et ta on pool oma elu tegelenud laulva revolutsiooni temaatikaga. Film valmis koos Mati Talvikuga.

«Mul on Tallinna juhtidega kogu aeg olnud head suhted, nii Tõnis Paltsi ajal kui praegu,» vastas Lepp küsimusele, et miks ta pidevalt linnalt häid tellimusi saab. «Minu elukutse ongi teha filme ja saateid. Ju ma siis olengi hea tegija, et mind valitakse.»

Tallinna meediajuht Georg Pelisaar kinnitas, et Balti ketti kajastava filmi eest sai Videomeedia 250 000 krooni, Tallinna päeva film läks aga maksma 97 000 krooni. Ta lisas, et Lepp on ka kahel eelneval aastal Tallinna päeva jäädvustanud. Seekord oli tema hind järgmisest pakkumisest poole madala. Seepärast valitigi Videomeedia.

«Pealinnapildi» kohta kinnitas Pelisaar, et linnavalitsus saab kuuajase etteteatamisega saate tegemise lepingu lõpetada, kui kanalil TV14 on vaatajaid liiga vähe. Sisu poolest peab Pelisaar «Pealinnpilti» heaks saateks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles