Tallinn saab tänavu juurde 21 atesteeritud giidi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Pealinna giidide esmase atesteerimise sooritas tänavu 21 taotlejat, kes saavad täna Tallinna raekojas tunnistused.


Uute giidide töökeeled on inglise, vene, saksa, soome, eesti, prantsuse, hispaania, itaalia, rootsi, norra, jaapani ja mandariini-hiina keel, teatas Raepress. Atesteeringu saamiseks tuli taotlejatel kuu aja vältel sooritada kirjalik test ning jalgsi- ja bussiekskursioon.

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul võib atesteerimist võrrelda triatloniga, kus võidu pälvivad ainult kõige professionaalsemad ja töökamad. «Atesteerimisel on tähtis läbida kõik kolm eksamit heade tulemustega. Atesteerimise läbimine ei ole lihtne, aga pingutus on seda väärt. Tööandjatel on kindlus, et giid tuleb oma tööga toime ning linnal on kindlus, et sihtkohta tutvustatakse professionaalselt ja meeldejäävalt. Giid on oma riigi ja linna visiitkaart. Giidi õpingud ei tohi lõppeda atesteerimise saamisega, kuna tegemist on elukestva õppega,» sõnas Sarapuu.

Tallinnas on giide atesteeritud enam kui 20 aastat. Igal aastal on vabatahtlikul atesteerimisel osalenud 60-70 uut taotlejat. Tallinnas tegutseb ligi 200 atesteeritud giidi, kelle andmed kajastuvad Tallinna atesteeritud giidide andmebaasis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles