Täna-homme liiguvad maanteedel kaitseväe kolonnid

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe kolonn
Kaitseväe kolonn Foto: Teet Suur / Virumaa Teataja

Täna ja homme liiguvad kaitseväe autokolonnid õppuse Kevadtorm 2009 aladelt Lääne- ja Ida- Virumaal ning Jõgevamaal tagasi oma alalisetesse paiknemiskohtadesse Tallinnas, Paldiskis, Tapal, Jõhvis ja Võrus.

Üksused liiguvad kolonnides ja lahkuvad reede pärastlõunal õppuse alalt marsruutidel: Rakke - Aravete - Tallinnasse mööda Peterburi maanteed, teatas kaitseväe peastaap.

Osa üksusi liigub edasi Tallinna ringtee - Paldiski. Teiseks liikumismarsruudiks on Jõhvi - Tartu maanteed mööda Jõhvi ja kolmandaks Võivere - Väike-Maarja - Tamsalu - Tapa.

Laupäeva hommikul kella 7-st kuni 12-ni liiguvad kaitseväe autode kolonnid marsruudil: Avinurme - Rakvere - Tallinna ringtee - Paldiski ja pärast lõpurivistust 11.30 kuni 15.00 marsruutidel: Avinurme - Rakvere - Tallinn - Tartu - Võru ja Avinurme - Jõhvi ja Avinurme - Mustvee - Aovere - Luunja - Mooste - Põlva - Võru.

Kolonnid liiguvad kiirusega kuni 70 kilomeetrit tunnis, kruusateedel kuni 50 kilomeetrit tunnis.

Õppuse korraldajad paluvad nimetatud marsruutidel sõitvatel autojuhtidel varuda aega ja loodavad liiklejate mõistvale suhtumisele.

Enne lahkumist peavad üksused koristama neile õppuste piirkonnas tegutsemiseks määratud alad ning andma need üle tsiviil-militaarkoostöö grupile(CIMIC).


Laupäeva hommikul kell 11.00 on Avinurme staadionil Kevadtorm 2009 lõpurivistus, kus osaleb oma lahinguvõimet tõestanud jalaväepataljon.

Pärast Kevadtormi läheb selle aasta ajateenijate jalaväepataljon reservi. Jalaväepataljon kohtub uuesti mõne aasta pärast õppekogunemisel.

Õppusel osales peaaegu 3000 ajateenijat, kaadrikaitseväelast, reservväelast ja kaitseliitlast.

Maavägi viib kolme nädala pikkuse suurõppuse Kevadtorm 2009 tänavu läbi Kirde kaitseringkonna vastutusalas Lääne-Virumaa ja Ida-Virumaa lõunaosas ning Jõgevamaa põhjaosas. Maaväe suurõppuse kordaminekus mängivad olulist rolli koostöövalmid Laekvere, Väike-Maarja, Simuna, Torma, Avinurme ja Tudulinna kohalikud omavalitsused ning elanike vastutulelikkus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles