Ergma: rahvas sooviks Reiljani lahkumist

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Reiljan kohtuotsust ootamas.
Villu Reiljan kohtuotsust ootamas. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu esimees Ene Ergma leiab, et rahvas kiidaks heaks, kui altkäemaksu võtmises süüdi mõistetud rahvaliitlane Villu Reiljan ise riigikogust lahkuks.


Riigikogu esimees Ene Ergma rõhutas intervjuus «Aktuaalsele kaamerale», et endine keskkonnaminister ning praegune riigikogu liige Villu Reiljan on süüdi mõistetud alles esimese astme kohtus ja enne lõplikku süüdimõistmist ei saa keegi nõuda, et ta end riigikogu tööst taandaks, vahendab ERR uudised.

Samas leidis Ergma, et rahvas kiidaks heaks, kui Reiljan parlamendi maine huvides ise lahkuks.

«Minu meelest on Eestis poliitikud võtnud palju väiksemate asjade eest vastutuse ja /.../ rahvas on seda hinnanud,» sõnas ta. Ergma sõnul inimesed hindaksid seda otsust, kuid selle peab langetama Reiljan ise.

Riigikogu liige Villu Reiljan mõisteti süüdi Rävala puiestee kinnistu müügi ajal pistise nõudmises ja teda karistati 2 aasta ja 3 kuu pikkuse vangistusega kolmeaastase katseajaga. Süüdi jäid ka advokaat Tarmo Sild ja ärimees Aivo Pärn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles