Orkester kasvab ajas üha paremaks

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkpilliorkester Tartu tähistas laupäeval oma 65. aastapäeva kontserdiga haridus- ja teadusministeeriumi saalis. Pildil dirigeerib Margus Kasemaa, kes praegu on oma põhitähelepanu suunanud laulupeomuuseumis avatava näituse koostamisele.
Puhkpilliorkester Tartu tähistas laupäeval oma 65. aastapäeva kontserdiga haridus- ja teadusministeeriumi saalis. Pildil dirigeerib Margus Kasemaa, kes praegu on oma põhitähelepanu suunanud laulupeomuuseumis avatava näituse koostamisele. Foto: Kristjan Teedema

Puhkpilliorkestri Tartu peadirigent Margus Kasemaa tõstis lauale matsaka kohverportfelli. See oli täis kilode kaupa noote, aga samuti fotosid ja dokumente ehk lühidalt ajalugu. Orkestril on seljataga 65 aastat.

Laupäeval mürtsus haridus- ja teadusministeeriumi saalis puhkpillimuusika. Orkester Tartu tähistas oma aastapäeva tasuta kontserdiga, et tänada publikut, abilisi, sõpru ja kaasesinejaid.

Teiste hulgas oli saalis klarnetist ja saksofonist Heino Trikkant. Kuid mitte esinejate, vaid publiku seas. «Ma tulin orkestrisse 1960. aasta paiku. Proovides ei osale enam seit­se-kaheksa aastat,» ütles ta. «Saan varsti 88, sellepärast enam aktiivselt selle asjaga ei tegele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles