Venemaa üritab piiri kindlustada

Argo Ideon
, poliitika- ja majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani peaminister Shinzō Abe (vasakul) ja Venemaa president Vladimir Putin väljendasid aprillis toimunud kohtumisel valmisolekut kiirendada kõnelusi Lõuna-Kuriili saarte kuuluvuse üle.
Jaapani peaminister Shinzō Abe (vasakul) ja Venemaa president Vladimir Putin väljendasid aprillis toimunud kohtumisel valmisolekut kiirendada kõnelusi Lõuna-Kuriili saarte kuuluvuse üle. Foto: Ivan Sekretarev

Samal ajal Eesti-Vene piirikonsultatsioonidega on Moskva taasalustamas pikki aastaid takerdunud kõnelusi Jaapaniga, kellega on takistanud rahulepet sõlmimast tüli nelja Kuriili saare pärast.

Täna toimub Moskvas järjekordne, kolmas piirikonsultatsioonide voor Eesti ja Venemaa vahel, kus meie delegatsiooni esindavad suursaadik Jüri Luik ja välisministeeriumi asekantsler Lauri Bambus.

Eesti-Vene kõnelustel ei ole käsitletud piirijoont ennast, mis lepiti kokku juba 2005. aastal ning mis pälvis toona heakskiidu ka riigikogus. Välisminister Urmas Paet kinnitas hiljuti vastuses riigikogulase esitatud küsimusele, et Eesti ei plaani võrreldes toonaste piirilepingutega piirijoone kulgemises muudatusi teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles