Palgamõrtsukad kõrvaldavad asjaosalisi

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Pohlaku käega visandatud skeem, kus näha inimeste ja autode paiknemine plahvatuse toimumise ajal.
Robert Pohlaku käega visandatud skeem, kus näha inimeste ja autode paiknemine plahvatuse toimumise ajal. Foto: Risto Berendson

Tallinna kesklinnas toimunud plahvatuse kahju oli toonases vääringus tohutu – ligi viis miljonit krooni. See jagunes peamiselt Kesklinna valitsuse (kaks miljonit), Estonian Airi (kaks miljonit), Tallinna Ärikeskuse (650 000), Balti Kindlustusseltsi (125 000) ning kaks ametiautot kaotanud hulgifirma Jungent vahel (50 000).

30. augustil edastas kaitsepolitsei ametliku abipalve kuriteo avastamisele kaasaaitamiseks Päevalehes, Hommikulehes, Rahva Hääles ja Õhtulehes. Sündmust nimetati seal terroriaktiks.

Linnuvabriku grupeering ajas samal ajal omi asju edasi. 2. septembril viidi Jõgevamaale Robert Pohlaku emakoju need kaks permikat, keda seltskond 26. augusti õhtul Rakverre karistama sõitnud oli. Mõlemad leiti hiljem, kuulihaavad peas, maasse kaevatult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles