Ajakirjade kirjastuse väljaanded hakkavad ilmuma tahvelarvutites

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-ajakirjade riiul.
E-ajakirjade riiul. Foto: Ajakirjade Kirjastus

Alates maikuust ilmuvad kõik Ajakirjade Kirjastuse väljaanded e-ajakirjadena.

Koostöös firmaga Digira on ajakirjad mai algusest saadaval nii tellitavana kui ka üksiknumbritena tahvelarvuti iTunes’i poes ja lähiajal ka Google Play’s (Android Markets’is). Väljaande lugemiseks tuleks tasuta maha laadida huvipakkuva ajakirja äpp.

Maist lõpeb kirjastuse senine koostöö rahvusvahelise e-ajakirjade firmaga Zinio.com.

«Kuigi suurim kirjastaja Eestis, olime ometi globaalse haardega Zinio jaoks liialt väike äri ühest väga väikesest riigist ja sisuline koostöö jäi tagasihoidlikuks. Seetõttu otsustasime, et nii lugejail kui kirjastusel on rohkem võita koostööst kohaliku firmaga. Digira on olnud meie pikaajaline partner ka e-raamatute alal,» kommenteeris muudatust kirjastuse juhatuse esimees Mart Luik.

«Väga tervitatav on suurima kirjastaja otsus pakkuda e-ajakirjadena paralleelselt kõiki oma väljaandeid, jättes valiku tegemise lugejate otsustada. Julgen arvata, et sellel sammul on kohaliku digitaalmeedia turu arengule murranguline mõju,» ütles Digira juhtiv partner Andres Suurna.

Uute e-ajakirjadega plaanib kirjastus jõuda ka järgmise arenguetapini, kus ajakirjade tahvelarvuti-versioonidest hakkab leidma veidi rohkem materjali kui paberväljaannetest. Suve jooksul loodavad partnerid valmis saada ka e-ajakirjade tavaarvutile mõeldud rakenduse. Nutitelefonides hetkel e-ajakirjade allalaadimise võimalus puudub.

E-ajakirjadena on tahvelarvuti iTunes’is saadaval Kroonika, Naised, Teleleht, Anne & Stiil, Pere ja Kodu, Kodukiri, Eesti Naine, Tervis Pluss, Oma Maitse, Top Gear Eesti, Jana, Saladused, Saladused Ekstra, Käsitöö, Käsityö, Aed, Kroonika Kodu-eri, Elu Lood jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles