Matemaatikaõpikut saadab üliedu

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähetorn on omamoodi matemaatikamõistmise sümbol – selleks et mõõta hoomamatuid vahemaid tähtede ja galaktikate vahel, on vaja võimet mõelda matemaatikas kui süsteemis abstraktselt, usuvad «Matemaatika õhtuõpiku» autorid Kristjan Korjus (vasakul), Juhan Aru (mõtetega pildil, päriselt Prantsusmaal) ja raamatu illustraator Elis Saar.
Tähetorn on omamoodi matemaatikamõistmise sümbol – selleks et mõõta hoomamatuid vahemaid tähtede ja galaktikate vahel, on vaja võimet mõelda matemaatikas kui süsteemis abstraktselt, usuvad «Matemaatika õhtuõpiku» autorid Kristjan Korjus (vasakul), Juhan Aru (mõtetega pildil, päriselt Prantsusmaal) ja raamatu illustraator Elis Saar. Foto: Kristjan Teedema

Matemaatika on lihtne ja põnev, eriti kui näiteks seletada eksponentsiaal­funktsioo­­ni, tuues võrdluseks inimese makku sattunud bakter ja arvutades, kui kaua läheb tal paljunemisega aega, et inimese enesetunne päris halvaks läheks.

Ühisrahastusplatvormil Hooandja on praegu kõige populaarsem projekt «Matemaatika õhtuõpik», mille väljaandmiseks läheb tarvis 7400 eurot. Tundub uskumatu, aga vaid nädalaga on see raha koos.

Kuna projekt on osutunud ootamatult populaarseks, siis 12 000 euro täissaamise korral lubavad autorid anda tasuta õpiku igale Eesti matemaatikaõpetajale, kes seda soovib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles