Lihtsad nipid kergendavad aknapesuvaeva

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aknapesuks võiks kodus olemas olla eelkõige tõmmits ja mopp.
Aknapesuks võiks kodus olemas olla eelkõige tõmmits ja mopp. Foto: Kristjan Teedema

Käes on kevadise suurpuhastuse aeg ning paljudes majapidamistes tuleb ette võtta ka aknapesu. Kuidas seda teha nii, et aken ei jääks pärast pesemist veel laigulisem ja inetum kui enne vaevarikast ettevõtmist?

Tartu puhastusfirma Kyyrix töödejuhataja Svetlana Mägimets kinnitab, et aknapesu ei olegi tegelikult suur töö ja vaev, kui võtta kasutusele õiged töövahendid ja nipid.

«Tavaliselt kiputakse puhastusainega liialdama, seda pritsitakse aknale ja aetakse siis paberiga laiali. Aine ladestub aknale ja aken hakkab päiksega värviliselt virvendama,» räägib Mägimets, kelle sõnul võib spetsiaalsed aknapesuvedelikud tegelikult kõik poodi jätta. «Puhas vesi tuleb ju kraanist, tilk nõudepesuvahendit sisse ja ongi kõik. Aknal on aluseline mustus, mille nõudepesuvahend ilusti eemaldab,» lubab spetsialist. Mida vähem pesuainet aknale jääb, seda vähem hakkab sinna mustus hiljem külge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles