Steinbrück peibutab valijaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotside kantslerikandidaat Peer Steinbrück möödunud kuul Augsburgis SPD kohtumisel pärast kõnepidamist reageerimas.
Sotside kantslerikandidaat Peer Steinbrück möödunud kuul Augsburgis SPD kohtumisel pärast kõnepidamist reageerimas. Foto: AP/Scanpix

Fotograafide parve sees, välkuvate kaamerate ja kõrvulukustava aplausi saatel, astub Nordrhein-Wesfahleni liidumaal Krefeldi Kultuurivabrikus saali Peer Steinbrück, Saksa sotsiaaldemokraatide (SPD) kantslerikandidaat eelseisvatel parlamendivalimistel.

Kiirelt saab selgeks, et kõigile Steinbrücki puudujääkidele ja äpardumistele vaatamata on tegu Saksamaa poliitika raskekahurväega. Saal on rahvast paksult täis ning ka meedia huvi on vastav.

Ürituse nimeks on «Klartext mit Peer Steinbrück» ehk siis lihttekst Steinbrückiga. Pealkirja osas pole samuti eksitud. Kohalviibijad saavad ka sel õhtul aimu, miks terava keele poolest tuntud Steinbrück poliitikas nõnda kaugele on jõudnud. Saksamaa endine finantsminister räägib arusaadavalt, ei keeruta, viskab sekka ohtralt nalja ega anna tühje lubadusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles