Clevelandi inimröövi kohta paljastus uusi tahke

Liisa Tagel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolm kaua kadunud noort naist leiti Clevelandis elusa ja füüsiliselt tervena, ent see, mida nad vangistusaastate jooksul taluma pidid, selgub alles uurimise käigus. Naistele ligi kümme aastat vanglaks olnud majast leiti kohaliku politseiülema Michael McGarthy kinnitusel nööre ja ahelaid, mis ilmselt vastavad küsimusele, miks ei õnnestunud kellelgi neist varem põgeneda, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Kuidas see kõik siiski naabrite silme all toimuda sai, on endiselt ebaselge. Samuti pole teada, kes on ühe kinnihoitu, Amanda Berry kuueaastase tütre Jocelyni isa ning kus naine üldse sünnitas. Lisaks on kõlanud väiteid, et Ariel Castrole kuulunud majas on rasestumisi rohkemgi ette tulnud. Politsei teatas aga eile, et seni, kuni võimud veel ohvritega vestlevad, pole nende kümne vangiaasta detaile võimalik avalikkusega jagada.

Varem koolibussi juhina töötanud Castro on aga ennegi politseiga kokku puutunud. 1993. aastal süüdistati teda koduvägivallas ning 2004. aastal ühe koolilapse bussi jätmises. Viimase süüdistuse järel külastas politsei ka mehe maja ning sel ajal viibisid seal tõenäoliselt juba ka röövitud neiud, ent kuna keegi ust avama ei tulnud, võimuesindajad lahkusid. Hiljem leiti, et tegu polnud ilmselt pahatahtliku hooletusega ja süüdistustest loobuti. Möödunud aastal Castro siiski vallandati – põhjuseks toodi tema hoolimatu suhtumine reisijate turvalisusse ja ametikohaga kaasnevate reeglite lõtv järgimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles