Eesti kaitseväelased valivad ka Afganistanis europarlamenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estcoy 7 Afganistanis
Estcoy 7 Afganistanis Foto: Evelyn Kaldoja

Afganistanis teenivad Eesti kaitseväelased osalevad sel nädalavahetusel Euroopa parlamendi valimiste eelhääletusel, tehes selleks spetsiaalselt pausi operatsioonides.

Eile õhtupoolikul said Helmandi provintsis Camp Bastioni sõjaväebaasis oma hääle anda logistilise toetusüksuse NSE-7 võitlejad ja enamik jalaväekompanii Estcoy-8 kaitseväelastest, teatas kaitseväe peastaap.

Kaitseväelased tegid valimisteks spetsiaalselt operatsioonides pausi ja tulid Camp Bastioni hääletama.
Jalaväekompanii miinipildujarühma mehed, kes rinnet hoidma jäid, saavad soovi korral hääletada hiljem elektroonilisel teel.

Täna õhtul on valimiskast Helmandi provintsi pealinnas Lashkar Gah's.

«Kaitseväelase elukutse iseenesest eeldab keskmisest kõrgemat kodanikutunnet, seega on täiesti loomulik, et meie võitlejad saavad ka missioonil olles oma kodanikukohust täita ja valimas käia,» põhjendas Eesti Afganistani kontingendi ülem major Janno Märk valimiskasti toomist rahutusse Helmandi provintsi.

«Igal Eesti kodanikul peaks olema võimalus valida, eriti neil, kes teenivad oma riiki võõrsil. Minu töö on neile seda võimaldada,» märkis Eesti asjur Afganistanis Daniel Schaer. «Meeldiv oli, et valimisjärjekorras käis elav arutelu valimiste olulisuse teemal ja valija rollis selles protsessis.»

Afganistanis viibib alaliselt 155 eestlast, kellest 150 on kaitseväelased. Eesti kaitsevägi osaleb NATO juhitud sõjalisel operatsioonil Afganistanis alates 2003. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles