Savisaar: Ansipi vähemusvalitsus vaid pikendab majanduskriisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Silja Kaigu

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar märkis, et peaminister Andrus Ansipi kavandatav vähemusvalitsus vaid pikendab majanduskriisi.

Samuti peab Savisaar kahetsusväärseks, et Ansipi valitsuse viimased kärped tulevad eeskätt väiksema- või keskmise sissetulekuga inimeste arvelt, vahendas erakonna pressiesindaja.

Savisaar peab vähemusvalitsuse ideed majanduskriisi aegseks juhtimiseks sobimatuks.

«Ma ei mõista, kuidas reformierakondlased kujutavad ette, et suudavad korraga suruda läbi riigikogu enamusele vastuvõetamatuid otsuseid - omamata selleks parlamendis häälteenamust. Tulemuseks on see, et iga punkti üle tuleb pidada eraldi läbirääkimisi ning mingist paindlikkusest või operatiivsusest ei saa sellises olukorras enam rääkida,» ütles Savisaar.

Vähemusvalitsuse nõrkust näitab Savisaare sõnul selgelt see, et esimesed jõhkrad kärped tehti veel vana koalitsiooni otsustega.

«Mõistagi ei saa ei Keskerakond nõustuda sellega, et põhimõtteliste maksusüsteemi ümberkorralduste asemel, mis nihutaksid maksukoormust solidaarsuse suunas, minnakse sellise lihtsa lahenduse peale, et tõstetakse taas aktsiise,» ütles Savisaar.

Savisaar märkis, et riigieelarve seisukohast väheoluline, kuid eakatele põhimõtteliselt tähtis matusetoetus oleks tulnud jätta puutumata.

Samuti ei näe Savisaar põhjust, miks peab palgakärpeid alustama just õpetajatest, politseinikest, päästeametnikest ning teistest väiksepalgalistest, samas jätkates kõrgepalgalistele riigiettevõtete juhtidele enam kui kuuekordse Eesti keskmise palga maksmist kuus.

Savisaar väljendas oma seisukohti täna Rakveres Keskerakonna Lääne-Virumaa piirkonna juhatuse ja aktiiviga kohtudes poliitilise ettekandega esinedes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles