Soome eitab pantvangide eest lunaraha maksmist

Evelyn Kaldoja
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome abielupaar Leila ja Atte Kaleva ja austerlane Dominik Neubauer (paremal) üleeile Omaani pealinnas Masqaţis.
Soome abielupaar Leila ja Atte Kaleva ja austerlane Dominik Neubauer (paremal) üleeile Omaani pealinnas Masqaţis. Foto: AFP/SCANPIX

Kas möödunud aasta lõpus Jeemenis röövitud ja eile lõuna ajal lõpuks taas kodumaale jõudnud sõjaväelise taustaga abielupaari Atte ja Leila Kaleva vabaduse eest maksti lunaraha, arutles eile Soome meedia.

Kodumaa diplomaatide saatel Viinist eile kell 13.35 Helsingi Vantaa lennuväljale jõudnud Kalevad nende vabastamise puhul korraldatud pressikonverentsil ei esinenud, viidates, et soovivad paar päeva rahu saada. Oma avalduses teatas abielupaar, et neid koheldi pantvangistuses hästi: «Toit ja vesi olid head. Me saime vajaminevaid ravimeid.»

Välisminister Erkki Tuomioja sõnul oli ka vabastatute seisund olukorda arvestades hea. Öö enne Soome lendamist veetsid nad Austrias sõjaväehaiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles