Kiired eestlased päästsid kabe-MMi

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks maailma parimat kabetajat, kaks Aleksandrit. Maailmameister Georgiev (vasakul) ja pretendent Švartsman panid Tallinnas ajud tööle.
Kaks maailma parimat kabetajat, kaks Aleksandrit. Maailmameister Georgiev (vasakul) ja pretendent Švartsman panid Tallinnas ajud tööle. Foto: AFP/SCANPIX

Kolm nädalat tagasi potsatas rahvusvahelise ehk 100-ruudulise kabe maailmameistri Aleksander Georgijevi elektroonilisse postkasti sõnum: MM-matš algab 12. mail Tallinnas, kui soovid Aleksander Švartsmani vastu tiitlit kaitsta, tule kohale. «Kutse oli ootamatu, aga Tallinna ma lähen,» teatas Georgijev Venemaa meediale.

Veel kuu tagasi oli MM-matši toimumine pehmelt öeldes kahtluse all. Georgijev võttis 2011. aastal tšempionitiitli Švartsmanilt üle, kaotaja sai õiguse revanšiks.

Kuud kulusid, sponsorit, kes laoks lauale matši auhinnaraha, ei leitud, võistluse korraldajat samuti mitte. Aeg surus takka seetõttu, et juba 1. juunil algab Ufaas MM-turniir ja revanšmatš tuli kindlasti enne seda läbi viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles