Ringkonnakohus arutab Jõe tänava hiigelpommi süüasja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on kohus seoses Jõe tänaval toimunud pommi kahtlustusega. Fotol on Eduard Pavljutshenko. .
Pildil on kohus seoses Jõe tänaval toimunud pommi kahtlustusega. Fotol on Eduard Pavljutshenko. . Foto: Liis Treimann.

Tallinna ringkonnakohus arutab esmaspäeval Jõe tänava kortermajast avastatud hiigelpommi kriminaalasja.


Harju maakohtu otsuse vaidlustasid ringkonnakohtus Eduard Pavljutšenko (44), Vladimir Muravjov (36) ja Svitlana Zaitseva (34) ning Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Jüri Kasesalu.

Veebruari alguses mõistis maakohus Pavljutšenko süüdi röövimises, võõra vara suures ulatuses omastamisele kaasaaitamises, suures koguses lõhkeaine ja lõhkeseadeldise käitlemises ning karistas teda üheksa-aastase vangistusega.

Kohus mõistis Muravjovi süüdi röövimises, suures koguses lõhkeaine, lõhkeseadeldise, tulirelva ja selle olulise osa ja laskemoona käitlemises ning määras talle kuue aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse.

Ühtlasi mõitis kohus meestelt tsiviilhagide katteks solidaarselt välja kokku 15 000 eurot ehk ligi 234 000 krooni ja veel 482 677 krooni. Lisaks tuleb mõlemal mehel tasuda riigituludesse 10 875 krooni sundraha ning Pavljutšenkol 53 898 krooni ja Muravjovil 67 095 krooni menetluskulusid.

Kohus mõistis Zaitseva süüdi võõra vallasasja omastamises suures ulatuses ja Aleksandra Malõševa (30) dokumendi võltsimisele kaasaaitamises ja võltsitud dokumendi kasutamises.

Zaitseva sai tingimisi kolmeaastase vangistuse kolme ja poole aasta pikkuse katseajaga ning Malõševa aastase tingimisi vangistuse kolmeaastase katseajaga.

Mullu detsembris nõudis prokurör Kasesalu süüasja võtmetegelasele Pavljutšenkole 10- ning tema kaasosalisele Muravjovile kolmeaastast vangistust.

Mahukas kriminaaluurimine sai alguse tunamullu 6. veebruaril, kui Tallinnas Pärnu maanteel asuva OÜ Abitee pandimaja 33-aastane klienditeenindaja Zaitseva teatas politseile, et pandimajja tunginud maskiga mees röövis sealt ligi poole miljoni krooni väärtuses kuldesemeid ning mobiiltelefone.

Juhtunut uurinud kriminaalpolitseinikud tuvastasid, et algselt kannatanuna esinenud Zaitseva tegi tegelikult röövliga koostööd ning maskis röövel oli tema tuttav Pavljutšenko.

Pandimaja röövi uurimisel tegid Põhja prefektuuri politseinikud läbiotsimise Pavljutšenko ja tema tuttava Muravjovi kasutuses olnud Jõe tänava korteris, kust tunamullu 12. märtsil leiti uurijate üllatuseks ülisuures koguses lõhkeainet, lõhkeseadeldis, detonaatoreid, padruneid ning tulirelv koos helisummutiga.

Ekspertiisis selgus, et korteris oli kokku 22 kilogrammi trotüüli ja ligi kilo ammoniiti, mille plahvatamisel oleks tõenäoliselt hävinud kogu korterelamu.

Samuti selgitas uurimine, et 2007. aasta märtsis tungisid mehed Tallinnas Masti tänaval kallale naisele ning võtsid talt ära pangakaardid ja sadu tuhandeid kroone sularaha.

Eeluurimise ajal selgus ka, et tunamullu jaanuaris pani Muravjov toime veel ühe röövi, kui tungis Tallinnas Sepa tänaval kallale naisele ning võttes talt ära mitmesuguseid esemeid üle 40 000 krooni väärtuses.

Muravjovi ja tema tuttavat 26-aastast Aleksandra Malõševat süüdistati veel Läti passide võltsimisele kaasaaitamises ning võltsitud passide kasutamises pangakontode avamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles