Tarmo Männard kukkus pärast etendust merre

Küllike Rooväli
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Lennusadama juubeliõhtul etendunud Šaša Pepeljajevi lavastuse üheks osaks oli ka ajaloolise Ottomar Gerni allveelaeva koopia vettelaskmine, kus peaosa täitis tuntud näitleja ja väikelaevnik Tarmo Männard.


Männard suutis laevukest etenduse ajal ohjes hoida, kuid pärast tüki lõppu laeva korda seades tuli mehel siiski vette plartsatada. Nimelt oli allveelaeval probleeme püstuvusega, sest polnud see ju veepeal sõitmiseks mõeldudki ning tekil ringi talluv mees oli jonnipunnilaadsele meresõidukile liig mis liig.

Kui sobivalt sukeldumisriietes Männard laeva tekile ronis, kõikus see korduvalt edasi tagasi. Vaatamata sellele kinnitas kogemustega paadimees Männard pollaritesse kinnitusotsad ja vabastas vettelaskmisel kasutatud tõstuki tropid. Viimase otsa kinnipaneku juures otsustas sõnakuulmatu allveesõiduk kaptenist siiski vabaneda ja pööras end taas. Seepeale paljaste jalgadega Männard libises, kaotas tasakaalu ja pudenes vette.

Ta suutis siiski kinnitusotsast haarata ja nii ei saanud ta vähemalt viga. Kuna mehel oli kalipso seljas, ei saanud ta viiekraadises vees ka eriti külma ning ujus mugavalt selili ujuvsillani, kuhu üles ronis.

Veest välja roninud Männardit vaatas muigelsui triibulises särgis purjelaeva Kajsamoor madrus Andre, kes tegi oma esimese supluse tänavu juba ligi kuu aega tagasi, kui otsi lahti andes laevast mööda hüppas. Siis oli vesi külmem ja noormehel riidedki seljas tavalised. Nohust kaugemale supluse tagajärjed ka tol korral siiski ei ulatunud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles