Laanet: Otsalt püsis, kuna tal oli piisavalt toetust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet.
Kalle Laanet. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Endise siseminister Kalle Laaneti hinnangul oli vahistatud Ida politseiprefekt Aivar Otsalt nii kaua ametis seetõttu, et tal oli selja taga piisavalt toetust.


Laaneti sõnul oli Otsalt pigem autoritaarne juht, kui laiapõhjaline meeskonnamängija. «Tema ehitas oma prefektuuri üles suuresti liinilisel põhimõttel alt ülesse. Tol ajal, kui me koos prefektidena töötasime, siis minu eesmärk oli just nimelt luua meeskondi ja iga meeskonna liige vastutab konkreetse territooriumi või valdkonna eest,» vahendas

ERR Uudised

saadet «Aeg luubis».

«Minna ise kuritegelikule teele, kui sa pead võitlema kurjategijate vastu, on täiesti vastuvõetamatu tänases Eesti ühiskonnas. Sa ei saa olla samasugune, kui need, keda sa tegelikult püüdma peaksid,» ütles Laanet.

«Samas kui vaadata kriminaalpolitseiniku igapäevast tegevust, siis see piir, millel sa töötad - seaduse ja ebaseaduslikkuse piir on ääretult õrn ja õhuke ja tundub, et need politseinikud läksid kergema vastupanu teed, ei suutnud seda piiri tunnetada,» rääkis Laanet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles