Liikluspolitseinik: kiiruseületamiste hulk on vähenenud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige rohkem registreeritakse kiiruseületamisi nende kohtades, kus piirkiirus on 70 kilomeetrit tunnis.
Kõige rohkem registreeritakse kiiruseületamisi nende kohtades, kus piirkiirus on 70 kilomeetrit tunnis. Foto: Priit Simson

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) liiklusmenetlustalituse juhi Toomas Kaarepere sõnul näitab kiiruskaamerate statistika, et  kiiruseületamiste hulk on aastatega vähenenud.

Mullu fikseerisid kiiruskaamerad 45 644 rikkumist, tänavu esimese nelja kuuga aga 13 159 rikkumist, vahendab ERR Uudised.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) liiklusmenetlustalituse juhi Toomas Kaarepere sõnul seisneb kiiruskaamerate paigaldamise eesmärk ja oodatav mõju selles, et sõidukijuhid lubatud sõidukiirust ei ületaks ning ei juhtuks raskete tagajärgedega liiklusõnnetusi.

«Kaamera preventiivne efekt peab tulenema mitte koju saadetavast trahvist, vaid sellest, et kiirusemõõtja teeserva üles on seatud ja kiiruseületamise fikseerib ning sõitjaid distsiplineerib,» märkis ta.

Kaarepere sõnul on varasemate aastatega võrreldes kiiruseületamiste arv vähenenud ja seda vaatamata kaamerate lisandumisele ning positiivne on ka see, et kaameratega kaetud teelõikudel pole juhtunud raskeid liiklusõnnetusi, mis oleksid põhjustatud suurest kiirusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles