Venemaa valmistub jõudemonstratsiooniks

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppustel Zapad-2009 harjutasid Venemaa ja Valgevene väidetavalt muu hulgas ka Balti riikide äralõikamist teistest NATO riikidest ning taktikaliste tuumarelvade kasutamist Poola vastu.
Õppustel Zapad-2009 harjutasid Venemaa ja Valgevene väidetavalt muu hulgas ka Balti riikide äralõikamist teistest NATO riikidest ning taktikaliste tuumarelvade kasutamist Poola vastu. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Sügisel Balti riikide ja Poola lähedal toimuvad Venemaa ning Valgevene ühised sõjaväeõppused teevad naabritele muret.

Kuigi NATO ja Venemaa kinnitavad avalikult suhete paranemist, peavad mitmed Venemaa naabruses asuvad alliansi liikmesriigid tänavu sügisel Balti riikide ning Poola piiri lähedal toimuvaid Venemaa ja Valgevene sõjalisi õppusi «Zapad-2013» NATO-vastaseks jõudemonstratsiooniks.

Ühisõppused toimuvad mõlema riigi territooriumil sügisel, kuid nende kohta on teada endiselt vähe. Seni on teada, et strateegilised manöövrid korraldatakse septembris kahes etapis nii Valgevene kui ka Venemaale kuuluva Kaliningradi oblasti territooriumil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles