Ringkonnakohus teeb Ansipi ja Õhtulehe vaidluses otsuse juunis

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip, Õhtuleht
Andrus Ansip, Õhtuleht Foto: PMO montaaž

Tallinna ringkonnakohus arutas täna peaminister Andrus Ansipi ja Õhtulehe vahelist vaidlust mulluses ajalehes avaldatud tsitaatide üle ning teeb otsuse juuni algul.

Tänasel istungil kandsid pooled ette oma seisukohad, ütles ringkonnakohtu pressiesindaja Anneli Vilu Postimehele. «Kohus määras otsuse kuulutamise ajaks 5. juuni,» lisas ta.

Harju maakohus rahuldas 29. jaanuaril tehtud otsuses Andrus Ansipi hagi Õhtulehe vastu ning kohustas lehte avaldama teate, milles tunnistab ebaõigete andmete avaldamist. Kohus asus seisukohale, et Õhtuleht on mullu mai lõpus ilmunud artiklis omistanud peaministrile faktiväiteid selle kohta, nagu oleks Ansip öelnud, et poliitikute ja ärimeeste telefonikõnesid kuulatakse pealt. Ehkki Õhtuleht selgitas, et tegu oli ajalehe väärtushinnanguga, ei nõustunud kohus sellega ning leidis, et sel juhul oleks lugu pidanud ilmuma rubriigis Arvamus.

Õhtuleht kaebas otsuse edasi ringkonnakohtusse. «Meie seisukoht ei ole muutunud - Õhtuleht avaldas vaidlusaluses artiklis Ansipi tsitaadi ja pealkirjas hinnangu, kuidas Ansipi tsitaadist võib aru saada,» põhjendas Õhtulehe esindaja, vandeadvokaat Ants Nõmper. 

Andrus Ansip nõudis oma hagis Õhtulehe vastu mullu 29. mai paberlehes avaldatud valeväite ümberlükkamist ja paranduse avaldamist. Lehes ilmus artikkel pealkirjaga «Peaminister: poliitikute ja ärimeeste kõnesid kuulatakse pealt» ning sama päeva väljaande esiküljel oli retoorilisele küsimusele «Kas meie telefone kuulatakse pealt?» väljamõeldud vastus «Ansip: pigem on see nii».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles