Fonoteek säilitab ja pakub elamusi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli raamatukogu fonoteegi juhataja Avo Kartul on kõrvalistele isikutele suletud tööruumis lahti tõmmanud metallist kapi, et näidata, kuidas paiknevad Eesti muusika arhiivi säilikud.
Tartu Ülikooli raamatukogu fonoteegi juhataja Avo Kartul on kõrvalistele isikutele suletud tööruumis lahti tõmmanud metallist kapi, et näidata, kuidas paiknevad Eesti muusika arhiivi säilikud. Foto: Margus Ansu

Alma mater Tartuensis on olnud muusikalembene hallidest aegadest saati, kui muusikat säilitati esitajate ja kuulajate peas ning noodina. Tänapäevaste säilikute poolest on Tartu Ülikooli raamatukogu fonoteek Eesti esirinnas.

Kui võrrelda plaatide arvu, siis on esikohal Eesti Rahvusringhäälingu fonoteek. Kuigi see asutus laseb oma varamut rahva ette kogu ööpäeva, ei ole see siiski igaühele avatud.

Küll aga saab iga muusikahuviline minna Tallinnas rahvusraamatukokku ja sealsesse linnaraamatukokku ning Tartu Ülikooli raamatukogu fonoteeki ja siinse linnaraamatukogu muusikaosakonda, et endale vajalik vinüül või CD kodus kuulamiseks kaasa võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles