USA maksuameti ümber puhkes skandaal

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lipuvärve kandev teepartei toetaja 2011. aastal protestiüritusel.
USA lipuvärve kandev teepartei toetaja 2011. aastal protestiüritusel. Foto: AFP/SCANPIX

USA maksuametnikud tunnistasid möödunud reedel, et võtsid erilise tähelepanu alla 75 konservatiivse Tea Party (teepartei) liikumisega seostatavat ühendust. Avaldus tõi kaasa vabariiklaste raevukad süüdistused president Barack Obama administratsiooni pihta.

Riigi maksuamet (IRS) sõnas avalduses, et võttis 2010. aastal ühenduste maksuvaba staatuse taotluste läbivaatusel kogemata sihtmärgiks mittetulundusorganisatsioonid, mille nimetuses sisaldusid sõnad «Tea Party» või «patrioot», teatas uudisteagentuur AFP. «Esialgu tehti vigu, kuid need ei lähtunud mis tahes poliitilisest või partisanlikust põhjusest,» seisis IRSi avalduses.

IRSi teravdatud tähelepanu alla jõudsid järgneva kahe aasta jooksul aga palju enamad konservatiivsed ühendused kui need, kelle nimes mainiti teeparteid või patriotismi, kirjutas eile Wall Street Journal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles