Tõsine, aga särav vanameister

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Põldroosi seni suurim isikunäitus on väljas Tartu kunstimuuseumis, kus näeb kunstniku loomingut alates 1964. aastast. Näitusel on üleval rohkem kui 80 maali.
Enn Põldroosi seni suurim isikunäitus on väljas Tartu kunstimuuseumis, kus näeb kunstniku loomingut alates 1964. aastast. Näitusel on üleval rohkem kui 80 maali. Foto: Repro

Tartu kunstimuuseumis näeb Eesti maalikunsti sünonüümi Enn Põldroosi ülevaatelist juubelinäitust.

Sel näitusel on kuratlikult palju pilte, mis sobiksid ideaalselt koju seinale. Tõnis Tatari kureeritud haarav väljapanek laseb vaatajal piltidesse kaduda. Kaasa aitavad Põldroosi tugev pildikeel ja hüpnotiseeriv värvikasutus. Kunstniku seni suurim ja ülevaatlikem näitus on kahe korruse peale jagatud, pilte on üle 80 ning esindatud on looming alates 1964. aastast.

Eriti võimsa laengu annab «Sfäärid punasel» (1968), mille distantsilt vaatamine tekitab kolmedimensioonilise efekti, pannes vaataja tundma end koos Põldroosi maalitud kujunditega kunstisaalis hõljumas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles