Viiendad Kalamaja päevad haaravad kogu piirkonna festivalimelusse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullused Kalamaja päevad.
Mullused Kalamaja päevad. Foto: Erakogu

Eeloleval nädalavahetusel peetakse viiendat järjestikust korda asumifestivali Kalamaja päevad, mis ühendab endas kogukondliku kokkusaamise, mitmekülgse kultuuriprogrammi ning võimaluse tutvuda Kalamajas tegutsevate ühenduste ja ettevõtetega.


Festival leiab aset kogu Kalamajas – nii Vana-Kalamaja ja Kotzebue tänava ristumispaigas asuval festivaliplatsil, kus peetakse maha suur vabaõhulaat, Kalma sauna hoovi püstitatud suurel laval, kus saab nautida erinevate kollektiivide etteasteid, kui ka ligi 20 Kalamaja eramaja hoovis, kus saab külastada erinevaid menüüsid ja programme pakkuvaid kohvikuid, teatas id korraldajad.

Samuti osalevad festivaliprogrammis mitmed Kalamaja organisatsioonid ja ettevõtted, korraldades sel nädalavahetusel erinevaid näitusi, loenguid, kontserte, töötubasid ja palju muud põnevat.

18. mail kogunevad Kalamaja seeniorid Teoteatrisse, et arutleda Kalamaja tänavate ja liikumisruumi üle. 19. mail toimub Kalamaja põhikooli hoovis asumitevaheline võrkpalliturniir ning Linnahalli eest algav jalgrattamatk, et uudistada Kalamaja uusarenguid. Kõiki Kalamaja liiklusteemadest huvitunuid ootab samal päeval kell 15 Teoteatris Vana-Kalamaja tänava tuleviku üle arutlev foorum.

Kalamaja päevade eesmärgiks on lähendada kogukonna elanikke, tuues nad tänavatele koos meeldivalt aega veetma. Festivali korraldavad mitukümmend vabatahtlikku Kalamaja elanikku ja organisatsiooni, sealhulgas MTÜ Telliskivi Selts, MTÜ Meie Kalamaja, MTÜ Loomikud, Kalju kogudus, Teoteater, Kalamaja põhikool, Kalamaja raamatukogu, Lastemuuseum ja paljud teised.

Festivali toetavad rahaliselt Kultuurkapital, Kohaliku Omaalgatuse Programm, Hasartmängumaksu Nõukogu, kohvik Moon, MTÜ Telliskivi Selts ja paljud Kalamaja eraisikud. Samuti panustavad festivali toimumisse paljud kohalikud ettevõtted, pakkudes tasuta oma tooteid ja teenuseid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles