Kapo: Savisaar oleks võinud meie poole pöörduda

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Riki montaaž

Kaitsepolitseiameti hinnangul oleks Tallinna linnapeal tema ebaseadusliku jälitamise kahtluse korral tulnud pöörduda õiguskaitseasutuste poole, mitte korraldada vaid pressikonverentsi.


Kaitsepolitsei komissar Andres Kahar ütles ERR Uudistele, et kui Savisaar kahtlustab kedagi tema ebaseaduslikus jälitamises, oleks ta pidanud sellest teatama õiguskaitseasutustele, lisades, et kapole ühtki sellekohast avaldust Tallinna linnavalitsusest laekunud ei ole.

Seetõttu on kapol Kahari sõnul keeruline kommenteerida Savisaare teadet, nagu oleks tema kabinetis tuvastatud pealtkuulamisseadme olemasolu.

«Linnavalitsuse spetsialistide kinnipüütud salapärase signaali liigitaks seega pigem paranähtuste alla,» lisas Kahar.

Tallinna linnapea nõunik Moonika Batrkova avaldas Kahari reageeringust kuuldes imestust.

«Pange tähele, linnapea ei süüdistanud kapot ega teisi õiguskaitseorganeid. Ma ei mõista, miks Kahar hakkas toimunut naeruvääristama, nimetades seda «paranähtuste uurijate töövaldkonnaks»,» ütles Batrakova Raepressi vahendusel.

«Tegelikult fikseeriti pealtkuulamise fakt just nimelt spetsialistide poolt. Ma ei saa aru, miks kapo sellele nii valuliselt reageeris? See tekitab mitmesuguseid küsimusi,» sõnas Batrakova.

Alates tänasest saab iga inimene Tallinna koduleheküljel veebikaamera vahendusel ööpäevaringselt jälgida, millega linnapea oma kabinetis tegeleb.

Linnapea sõnul sai tema kabinetist pildi edastamise mõte alguse sellest, et umbes kuu aega tagasi olid asjatundjad avastanud signaali väljumise linnavalitsuse majast. Äraseletatult tähendavat see, et keegi kuulab linnapea kabinetis toimuvat pealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles