Haabersti lasteaedade lapsed võistlesid miniolümpial

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval toimus Haabersti Vene Gümnaasiumi staadionil Haabersti lasteaedade seitsmes miniolümpia kergejõustikus.


Miniolümpiast võtsid osa kõik kaheksa Haabersti munitsipaallasteaeda. Igast lasteaiast osales 20-liikmeline võistkond (10 poissi ja 10 tüdrukut), kokku oli osavõtjaid 160.

Haabersti linnaosa vanema Marek Jürgensoni sõnul on miniolümpia eesmärgiks suurendada laste kehalist aktiivsust ja anda neile võimalus võistelda omaealistega. Lapsed saavad panna oma võimed proovile ja tutvuda olümpiatraditsioonidega.

«Miniolümpia algab avarivistusega, järgnevad sportlaste ja kohtunike vanded. Peale soojendusvõimlemist võistleldakse neljal spordialal: 60m jooks, krossijooks ümber staadioni, kaugushüpe ja pallivise. Ürituse lõppedes autasustatakse tublimaid medalite ja diplomitega nagu päris olümpial,» rääkis Jürgenson.

Auhinnad pani välja miniolümpial osalenud lasteaedadele ja ka lastele individuaalselt «XS Mänguasjad» kaupluste kett. Tänavuse rändkarika võitis Pääsusilma lasteaed.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles