Ohtlik vägistaja jääb aastateks trellide taha

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu oktoobris vahistatud Aleksandr Dak kasvatas eeluurimisvanglas ette pika halli habeme. Kohtuotsust saabus ta kuulama raseeritud lõuaga. Vasakul tema kaitsja Roman Levin.
Mullu oktoobris vahistatud Aleksandr Dak kasvatas eeluurimisvanglas ette pika halli habeme. Kohtuotsust saabus ta kuulama raseeritud lõuaga. Vasakul tema kaitsja Roman Levin. Foto: Kristjan Teedema

Juba neljandat korda mõistis kohus vägistamistes süüdi Aleksandr Daki (61), kes on seni vangis istunud kokku 27 aastat. Parandamatuks perverdiks peetav mees isoleeriti selgi korral ühiskonnast pikkadeks aastateks.

Kokku mõistis Tartu maakohus eile Dakile koos varem kandmata karistusega kümme aastat ja kuus kuud vabadusekaotust 17- ja 19-aastase neiu vägistamise eest. Karistust arvestatakse tema kinnipidamise hetkest 2011. aasta oktoobris.

Kriminaalasja lahendamist taotles Dak lühimenetluse korras, mis kriminaalmenetluse seadustiku järgi tähendab kolmandiku võrra kergemat karistust. Riiklik süüdistaja prokurör Toomas Liiva nõustus Daki taotlusega, et säästa mehe verinoori ohvreid kohtusaali tulemast, et nad ei peaks oma õõvastavaid mälestusi detailselt meenutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles